Träning på vintern

Sverige börjar bli mörkt och det är svårt att få till exakt den träningsform man vill ha. Covid 19 gör det ofördelaktigt att gå till gymmet och det är som sagt mörkt men även kallt utomhus största delen av dagen. Vad ska man då göra för att råda bot på detta?

Hemmagym, Löpband med mera

Mitt tips är att införskaffa träningsredskap för hemmet. Hemmaträning har inte helt oväntat blivit extremt populärt i dessa tider. I våras och somras var det främst för att folk inte ville gå till gymmet. Men nu när vintern är här så är det även vädret som får oss att vilja träna hemma istället.

Det finns flera träningsredskap och maskiner man kan köpa. Men min personliga favorit är löpbandet. Löpning är nog den bästa allroundträningen, men det är kallt och ofta ishalka utomhus vilket avskräcker många. En annan fördel med ett löpband i hemmet är att det är enklare att lyssna på musik, podcast, ljudbok eller till och med titta på TV. På så sätt kan man bli riktigt effektiv, läs mer här.

Några andra bra hemmaträningsredskap är gummiband, hopprep och träningscykel. Nästa steg om man vill är att skaffa fria vikter som skivstång och hantlar samt träningsbänk.